tiistai 12. helmikuuta 2013

Virallista


 Onpas virallinen olo. Välillä, kun ei osaa oikein vieläkään ajatella, että todella on tuolla koulussa ja saattaa joskus jopa valmistuakin alan ammattilaiseksi, muutamat pienet jutut tulee ihan puskista.

Ensimmäinen hämmästys oli, kun postiluukusta kolahti terveydenhoitajaliiton jäsenkortti. Kyllä, muistin kyllä liittyneeni siihen, mutta oli ihan semmoinen olo että "ihanko oikeasti kuulun tähän ja pitäisi työttömyyskassan jäsenyyttäkin miettiä". Ja tuntui muka niin viralliselta ja hienolta, vähän niinkuin kortissa olisi lukenut "AIKUINEN". Ja jälleen on yksi kortti lompakon muoviläpyskäkokoelmassa lisää, niitä nimittäin riittää...

Suorastaan tuntuu siltä, että tuollaiset kortit ja läpyskät ovat ehdottomia yhteiskuntakelpoisen kansalaisen tunnusmerkkejä. Jos ei olekaan lompakossa kuin ehkä pankkikortti ja plussakortti 25-vuotiaana, varmaan pitäisi jo huolestua. Tai sitten ei. Itse olen ainakin onneksi pitänyt siitä huolen,etteivät nämä kulutusjuhlan ja yhteisöllisyyden symbolit pääse loppumaan.

Toinen tuleva terveydenhoitaja - leima otsaan tuli, kun tänään saapui nimineulat harjoitteluita varten. Oikein valkoinen suorakulmainen kyltti, jossa lukee "Terveydenhoitajaopiskelija Henniina". Olen varmasti enemmän vakavasti otettava tuon kyltin kanssa kuin ilman, enkö olekin? Harkitsinkin jo sen kiinnittämistä pipooni, jotta kaikki ohikulkijatkin näkisivät, että "tuossa menee tuleva veronmaksaja ja yhteiskuntamme hyvinvoinnin uranuurtaja". Tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti