tiistai 30. huhtikuuta 2013

Paperinmuotoisia haaveita.

Keväällä iskee tarmo ja halu, vähintään haaveilla. Nyt haaveilu on kohdistunut omaan kämppään, kiitos sunnuntaiaamujen miljoonat kotiohjelmat kuten "Koti Suomessa" tai "Pikakurssi kodinostoon". Menin haaveilussani jopa niin pitkälle, että pyysin pankilta arvion, saataisiinko minkään näköistä lainaa vai ei, sitten kun valmistun sairaanhoitajaksi. Vastaus oli kovin yllätyksetön, mallia "jos on tarpeeksi säännöllisiä tuloja ja mielellään omia säästöjä niin hyvin voitte saada lainaa". Mutta, eivät ainakaan suoraan tyrmänneet. Enkä kyllä ymmärrä tavallaan miksi ei saataisi, kun molemmilla olisi yksi ammatti ja luultavasti opiskelisivat jo seuraavaa (tai Mies on ehkä töissä vaihtoehtoisesti). Pikkuhiljaa säästötilille alkaa kertyä säästöjä, ja on kiva ajatella että se on siellä turvana ja jos ei katastrofia tapahdu, tilin sisällöllä joskus mennään naimisiin tai saadaan asuntolaina.

Totuushan kuitenkin on, ettemme tiedä edes, missä asutaan ensi syksynä. Todennäköisin tilanne on, että asutaan erillään, ja minä täällä missä nytkin, mutta tätä kämppää miulla ei ole varaa pitää yksin, ainakaan ilman töitä. Joten parhaimmillaan kaksi muuttoa tiedossa yhtäaikaa, jippii! Not.
Pääasia kuitenkin että Mies saa jostain töitä, oli se sitten vaikka Inarista. Ja minunkin olisi parempi niitä töitä saada, ja asia stressaa. Varsinkin kun minut irtisanottiin edellisestä työpaikasta laittomasti... Ei sillä että olisin halunnut mennä sinne enää töihin kun haluan omalle alalle, mutta kirpaisihan se silti.

Toinen paperinmuotoinen haave asunnon kauppakirjan lisäksi on yliopisto-paperi. Tällä hetkellä haave on ilmoittautumislomake, myöhemmin se voisi olla maisteripaperi. Pohdin ja mietin yliopistoon menoa kantilta jos toiseltakin. Päädyin siihen,että tämän koulun käyn loppuun, sillä kaksi ammattia = töitä, pääsen näiden papereiden turvin hakemaan koulutusohjelmiin joihin muuten en voisi hakea ja ylipäätään voisin aloittaa aikaisintaan yliopiston syksyllä 2014. jolloin olisin käynyt jo 3 lukukautta, eli ei mitään järkeä vaihtaa siinä vaiheessa.

Onneksi on vaihtoehtoja, jos on tarmoa. Niinpä selailin avoimen yliopiston sivuja kesäopintojen kohdalta ja päätin yrittää kesällä saada aikaiseksi 5 op "terveyden edistämisen teoreettiset perusteet" -kurssin. Jos saisin joka kesä tehtyä tuon 5 op, sehän tekisi jo 20 op ennen kuin valmistun amk:stakaan! Ja se 20 op olisi sitten tulevasta työmäärästä yliopistossa pois. Toki harmittaa, ettei amk tule vastaan ja sisällytä avoimen yliopiston opintoja nykyiseen tutkintooni, mutta ei voi mitään. Ei niistä varmasti haittaakaan ole esim. työnhaussa.

Tänään maalle vapun viettoon ja munkinpaistoon ensimmäistä kertaa kotitaloustuntien jälkeen!

Sunnuntaina Mies palaa kokonaan kotia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti