maanantai 2. syyskuuta 2013

Tämä uusi koti (periaatteessa Miehen koti, mutta kuitenkin yhteinen) on niin ihana. Vaikka vielä lauantaina täällä oli ihan hurja kaaos ja pahvilaatikoita joka paikassa, silti tuntui siltä, että tämä on nyt Koti. Kirahvit ovat päässeet paikalleen kirjahyllyn päälle, muutama on vielä soluasunnossa mutta eivätköhän nekin tänne pian muuta. Laskin, että niitä on jo yli kymmenen, varmaan kohta 15!

Pääsin lauantaina töistä 12.30 ja kurvasimme sohvaostoksille. Aikaa ei ollut paljon, sillä liikkeet menivät kiinni jo kolmelta tai neljältä. Askossa kierreltyämme näimme yhden ihan kivan (muttei täydellinen), sohvan jonka hintalapussa luki 835 euroa. Liikaa siis meidän budjetillemme, kun tavoite oli 700 euroa ja ehdoton yläraja 800. Meillä oli kuitenkin muutossa saatu -25% alennuskuponki, jolloin tuolle "ihan kivalle" olisi jäänyt hintaa alle 630 euroa. Mietimme kuitenkin, että niin kiva se ei ole, että ehkä lähdetään Sotkaan, kun kukaan ei tullut meitä edes palvelemaan. Juuri kun olimme lähdössä pois, myyjä tuli kysymään että tarvitsemmeko apua, ja mietin hetken että sanonko että "ei, me katellaan vaan" vai sanonko että sohvaa ollaan etsimässä. Sanoin kuitenkin, että tuota sohvaa ihailtiin ja myyjä sanoikin että siitä on tosi hyvä tarjous, että se maksaa 499 euroa! Askossa oli synttäripäivät menossa, ja ilmeisesti menossa tuollaisia tarjouksia, mitä ei missään lue, vaan tulee ilmi vasta myyjältä kysyttäessä. Tuo hinnanpudotus pisti miettimään, sillä kauppa oli enää puoli tuntia auki, ja emme olisi ehkä enää ehtineet takaisin, jos olisimme lähteneet käymään vielä Sotkassa. Teimme siis pikaratkaisun, että tämä sohva ostetaan, koska täytti kriteerit ja hinta oli ihan uskomattoman halpa alkuperäiseen verrattuna! Torstaina tulee siis uusi tummanharmaa divaanisohva kotiinkuljetettuna puhdistusaineen kera, jipii!

Ihan kiva, koska telkkaria on aika tympeä katsoa keittiön puutuoleilta...

Koska sohvakaupat menivät noin sutjakasti, lähdimme kuitenkin vielä sinne Sotkaan (se oli neljään asti auki). Siellä ei tuntunut olevan oikein mitään kivaa, tai ainakaan sellaista mitä olisimme tarvinneet. Yksi arkkupöytä minua houkutti, mutta se ei kuitenkaan ollut ihan sellainen mitä halusimme, niin päätimme lähteä pois. Lähtiessämme myyjä kysyi että löytyikö mitään, ja totesin että ei oikein, että kämpän koko rajoittaa aika paljon ostoksia. Myyjä siihen totesi, että kannattaa aina kysyä,että huonekaluista voi olla eri koko- ja värivaihtoehtoja, kun kaikkea ei voi laittaa esille. Päätin sitten kuitenkin kysyä yhdestä toisesta arkkupöydästä, saisiko sitä valkoisena. Ei saanut, mutta sitten siellä oli vielä kolmaskin arkkupöytä, jota en ollut huomannut, jonka saisi kuultovalkoisena. Se oli neliön muotoinen, molemmilta puolilta aukeava arkkupöytä mustilla vetimillä ja kulmaraudoilla, ja oikeasti tosi kivan näköinen. Mietimme ja pohdimme, sillä hintaa jäi kuitenkin 160 euroa (lähtöhinta 250) eikä alunperin ollut tarkoitus sohvapöytää ostaa.

Muuttoa varten purkaessani meidän entistä, Ikean halpaa sohvapöytää sain siitä vahingossa, mitenkään kovasti vääntämättä kulmaraudan poikki. Sitä miettiessämme totesimme, että sama kai on ostaa uusi kunnollinen pöytä, kun se entinen kerta meinaa hajota kasaan ja olen monta vuotta arkkupöydästä haaveillut. Arkkupöytä lähti siis mukaan, ja nyt olen siitä kyllä niin onnellinen, että olisi jäänyt harmittamaan, jos ei oltaisi sitä ostettu!

Pitää varmaan yrittää tänne blogiinkin ottaa tästä meidän kodista kuvia, kunhan joskus kaikki tavarat ovat paikoillaan :) Vielä olisi ostoslistalla ainakin pyykkikori ja Kastehelmi-tuikkukipot sekä koristetyynyt uudelle sohvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti